Leer juist nu hoe je met meer plezier en energie kunt hardlopen!

Wat fijn, we mogen weer samen sporten in de buitenlucht! Heerlijk nu de zon zich steeds meer en meer laat zien en we kunnen genieten van langere avonden.

Om me heen merk ik dat hardlopers een beetje stoeien met het feit dat er nu geen hardloopevenementen zijn gepland en het onzeker is wanneer deze weer op de agenda komen te staan. Een doel om ergens naar toe te trainen is weg. Er wordt uiteraard wel doorgetraind, maar de stip aan de horizon ontbreekt. Hoe is dat bij jou?

Naar mijn idee nodigt deze bijzondere tijd ons extra uit om stil te staan hoe we in het leven staan en hoe we met bepaalde dingen anders om kunnen gaan. Zo ook wat betreft het hardlopen; op welke manier kunnen we dit anders ervaren? Zonder doel, zonder prestatie, maar met meer plezier en ontspanning. Helemaal in het moment te zijn. De vogels om je heen horen fluiten. Bewust te zijn van je ademhaling en te leren ontdekken hoe je deze kunt gebruiken om met meer ontspanning hard te lopen. Door juist nu in deze fase hier tijd vrij voor te maken, pluk je straks de vruchten ervan wanneer er weer een hardloopwedstrijd of ander doel in het vizier is. Zodat je er met nieuwe energie en met meer plezier ernaar toe kunt leven!

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x